Mousse au chocolat

Met de opgegeven hoeveelheid kan je de hele familie laten smullen, ze zullen alvast uitkijken naar de volgende afspraak!

Ingrediënten

  • 600 gr bittere chocolade
  • 2 eierdooiers
  • 10 eiwitten
  • 260 gr suiker
  • 100 ml room
  • beetje melk

Bereiding

Doe de eiwitten en de suiker samen in een kom en klop ze op tot je een witte massa bekomt.

(tip: verdeel deze ingrediënten in 2 gelijke helften en klop ze in 2
verschillende kommen op. je bekomt een homogenere massa die je
makkelijker meester kan en dat maakt de mousse luchtiger)

Smelt de chocolade op een zacht vuurtje. Voeg af en toe een heel klein
beetje melk toe, dat maakt dat de chocolade makkelijker smelt.

(tip: gebruik de kleine chocoladebolletjes van vb. Callebaut, dat werkt prettiger dan grote repen cholocolade te verwarmen )

Eens de chocolade gesmolten is, voeg je de eierdooiers en de room toe.
Laat het pannetje nog even op het vuur staan en blijf nog wat verder
roeren.

Giet de gesmolten chocolade in een ruime kom.

Roer er voorzichtig en luchtig het opgeklopte eiwit door.

Nu kan je de chocolademousse in glazen verdelen, plaats deze nog enkele uurtjes in de frigo vooraleer je ze opdient.