Tiramisu met advocaat

Een speelse variant op de authentieke tiramisu.

In plaats van de platte kaas en de room kan je ook mascarpone
gebruiken. Voeg dan geen extra suiker toe. Dit zal wel een beetje
zwaarder zijn.

Ingrediënten:

  • 300 gr platte kaas
  • 250 ml room
  • 8 à 10 eetlepels advocaat
  • 1 pakje boudoirs
  • 4 eetlepels suiker
  • 1 eetlepel cacaopoeder of chocoladehagels
  • sterke koffie

Werkwijze:

Zet heel sterke koffie.
Doe 2 eetlepels suiker bij de room en klop de room stijf.
Doe de overige 2 eetlepels suiker bij de platte kaas.
Roer de helft van de advocaat door de platte kaas.
Spatel er de slagroom door.

Dip de boudoirs met de suikerloze kant in de koffie en bedek de bodem van je glazen kom ermee.
Strijk dan een laagje advocaat op de boudoirs.
Vervolgens doe je er een laagje van het mengsel over.
Nu herbegin je, tot je 2 à 3 lagen hebt.
De bovenkant van de tiramisu bestrooi je met het cacaopoeder of met de chocoladehagels.

Laat het nog enkele uren opstijven in de frigo.