Witte chocolademousse

De chocolademousse kan je presenteren in een wafelkuipje, gedompeld in chocolade. Je vindt ze vast en zeker bij Colruyt.

Ingrediƫnten:

  • 200 gr witte chocolade
  • 1 eierdooier
  • 3 eiwitten
  • 100 ml room
  • snuifje zout
  • hagelslag om te versieren

Werkwijze:

Hak de witte chocolade in stukjes, doe ze in een steelpannetje en laat ze smelten tot de chocolade mooi glad is.
Laat het heel eventjes afkoelen, zet de pan van het vuur.
Doe de eierdooier bij de gesmolten chocolade en roer tot de dooier helemaal opgenomen is.
Doe een snuifje zout bij de eiwitten en klop ze tot sneeuw.
Klop ook de room op, maar die mag niet te stijf zijn.
Spatel de eiwitsneeuw lepel per lepel voorzichtig onder de gesmolten chocolade.
Voeg er dan de room aan toe en roer glad.

Verdeel het mengsel over de kuipjes.
Plaats ze minstens 2 uur in de koelkast om op te stijven.
Werk af met een lepeltje hagelslag.