Lasagne van gerookte zalm


Dit recept heeft chef Henri ons geleerd tijdens een van zijn kooklessen georganiseerd door de KWB. Het is heel eenvoudig te bereiden en toch heeft het iets verfijnd in zich. Dankjewel chef voor deze tip!

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 2 eieren
  • 100gr bloem
  • 200ml melk
  • 17gr boter of olijfolie
  • zout en peper
  • fijne kruiden: bieslook, peterselie, kervel of dille
  • 200gr gerookte zalm
  • een potje kruidenkaas
  • voor de versiering: kerstomaatjes of een pluksel kervel

Bereiding

Het eigeel met de bloem, melk, boter/olie en de fijne kruiden mengen.

Met peper en zout kruiden.

Het eiwit stijf kloppen en onder het mengsel roeren.

Van dit deeg pannenkoeken bakken.

De lasagne maken:

  1. een flensje op een plank leggen.
  2. met de kruidenkaas besmeren.
  3. daarop de gerookte zalm leggen.
  4. opnieuw een flensje leggen en zo de toren verder opbouwen.

De flensjes in driehoekjes snijden. Op een klein bordje leggen en met tomaat / pluksel kervel afwerken.


One response to “Lasagne van gerookte zalm”