Spinazieflapjes met gorgonzola

Een variatie op een voorgerechtje van de KWB kooklessen. In kleinere, vrolijke hapjes voor bij de aperitief.

Ingredi├źnten

  • 30 gr gezouten boter
  • 130 gr gewassen spinazie
  • 100 gr gorgonzola
  • 2 ronde bladerdeegvellen
  • olijfolie
  • enkele sjalotjes
  • muskaatnoot
  • 40 gr fijngehakte pistachenoten
  • 1 losgeklopt ei
  • peper en zout (pezo)

Bereiding

Smelt de boter in een pan en smoor de sjalotjes tot ze glazig zijn. Voeg de spinazie toe en rasp er royaal nootmuskaat over. Roer af en toe tot de spinazie geslonken is en het vocht verdampt is. Breng op smaak met pezo en laat afkoelen.

Verwarm de over voor op 200 graden C. Snij cirkels uit het bladerdeeg (diameter ┬▒7.5 cm). Plaats deze stukjes bladerdeeg op een bakplaat op het bakpapier waar de rol deeg in verpakt was. Hou evenveel stukjes deeg over om de hapjes straks mee af te dekken.

Verdeel de spinazie over de stukjes deeg.

flapjes1

Doe er enkele blokjes gorgonzola over en bestrooi met de gehakte pistachenoten.

flapjes2

Besmeer de randen van de stukjes deeg met water en leg er de overgehouden cirkels deeg over. Werk af met de achterkant van een vork zoals aangegeven op de volgende foto’s. Dit zorgt ervoor dat de pakketjes in de over straks mooi dicht blijven.

flapjes4flapjes5flapjes6

Bestrijk de bovenkant van de pakketjes met het losgeklopt ei zodat ze straks in de over goudbruin kleuren in de oven.

flapjes7

Bak ze 15 minuten in de over tot de hapjes opgezwollen zijn.

Serveer bij de aperitief, smakelijk!