Venkel-tomatenroom met mantelschelpnoten

Venkel en tomaat kunnen het in allerlei combinaties goed met elkaar vinden. Deze soep kan je vooraf bereiden.

Ingrediënten

  • 6 mantelschelpnoten per persoon (alternatief: 200gr noordzeegarnalen of stukjes krab)
  • 750 gr tomaten (5 grote tomaten)
  • 1 grote venkelknol
  • 1 grote ui
  • 1 wortel
  • 1,2L kippenbouillon (3 blokjes opgelost in de hoeveelheid water)
  • 1 eetlepel boter
  • 2 eetlepels bloem
  • 1dl room
  • peper en zout
  • een half rood pepertje (indien je een pikantere smaak verkiest)

Bereiding

De ui, de venkelknol en de wortel in grove stukken snijden. Het fijne groen van de venkel kan je apart houden voor de afwerking van de soep. De pitjes uit de tomaten verwijderen en elke tomaat in 8 partjes snijden.

De boter in een grote kookpan laten smelten. De gehakte ui, wortel en venkel toevoegen en al roerend ±3min. stoven. De bloem over de groenten strooien en goed omroeren. De groenten  met de kippenbouillon aanlengen en de tomaten toevoegen. Met peper en zout kruiden en aan de kook brengen. De kookpan afdekken en 30 min. laten koken.

De soep heel fijn met de staafmixer mixen en nog even laten doorkoken. De diepgevroren mantelschelpnoten toevoegen en nog 1 tot 2 min. laten verwarmen zonder te koken.

Afwerking

De room aan de soep toevoegen en goed omroeren.  Heet in warme borden opdienen en met het venkelgroen versieren.