Tine’s amandelijstaart

Dit recept hebben we voor de eerste keer geproefd bij Tine. Onze conclusie: heerlijk lekker! Gevolg: wij hebben het recept gevraagd aan Tine om zelf te kunnen klaarmaken bij ons volgende familiefeest. En weet je wat….dit viel in de smaak bij iedereen!! En zo voegen we dit toe aan de verzameling op onze website.

Ingrediënten voor 10 personen

  • 500 ml light room.
  • 2 dl advocaat.
  • 3 eieren.
  • 100 gr merinque.
  • 100 gr suiker.
  • 20 gr vanillesuiker.
  • 1 pak amandelbroodkoekjes.

Bereiding

  1. Mix de eierdooiers met de suikers.
  2. Klop de room zo stijf mogelijk en voeg het bij het mengsel. Nadien mag ook de advocaat erbij.
  3. Klop de eiwitten stijf en spatel ze voorzichtig onder het mengsel.
  4. Zo bekomen we een gladde crème. Nu gaan we laagjes opbouwen in een schotel naar keuze.
  5. Begin met een dun laagje crème.
  6. Bedek dit met 1 laagje amandelbroodkoekjes. Vervolgens strijken we er een dikkere laag crème over.
  7. Bedek terug met amandelbroodkoekjes. Nu leggen we er de verkruimelde merinque over. Tot slot bedekken we dit met de rest van de crème.
  8. Plaats de schotel met deksel (of vershoudfolie) in de diepvries. Dit moeten we minstens 12u invriezen.
  9. Tip: vervang de advocaat door 5 soeplepels cacaopoeder voor een chocoladevariant.

Afwerking

Verdeel de ijstaart in porties op een dessertbordje. Geniet ervan!