Tiramisu met limoncello

We kennen allemaal de klassieke tiramisu. Maar kennen jullie ook deze variant? Wij waren verrast door de frisse smaak! Ideaal om een Italiaanse avond af te sluiten.

Ingrediƫnten

  • 1 limoen.
  • 125 gr mascarpone.
  • 2 eieren.
  • 3 eetlepels gemalen kokosnoot.
  • 16 boudoirs of lange vingers.
  • 2 eetlepels suiker.
  • 2 cl limoncello.

Voorbereiding (5 min.)

  1. Pers 1 limoenhelft en meng het met het sap van de limoncello.

Bereiding (15 min. + 4u. in de koelkast)

  1. Scheid de eierdooiers van de eiwitten en klop de eiwitten stijf.
  2. Klop de eierdooiers en de suiker op tot een wit mengsel. Roer er de mascarpone onder.
  3. Voeg er voorzichtig de eiwitten aan toe met een spatel.
  4. Leg een laag lange vingers in een schaal en besprenkel met de helft van de limoncello met de limoen.
  5. Bedek met de helft van de mascarponemengeling.
  6. Doe de hetzelfde voor de tweede laag.
  7. Laat de tiramisu minstens 4u opstijven in de koelkast.

Afwerking

Strooi het kokospoeder net voor het opdienen over de tiramisu.
Verdeel in de tiramisu over de dessertbordjes.