Home Made Ice Cream

Wanneer de zomer eraan komt, dan zorgen we ervoor dat onze diepvries bevoorraad is.

Als basis: vanille-ijs.


Ingrediënten:

  • 8 eieren
  • 200 gr fijne griessuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 500 ml room (minstens 35% vet)


Werkwijze:

Mix de volgende zaken afzonderlijk samen:

  1. 1/3 van de suiker met 8 eierdooiers en de vanillesuiker.
  2. 1/3 van de suiker met de room.  (hard opkloppen!)
  3. 1/3 van de suiker en 4 eiwitten (hard opkloppen!)

Meng nu alles met een spaptel samen. (tip: voeg als laatste het eiwit toe.)

Plaats het gedurende minstens 24u in de diepvries. Smullen maar 🙂

Voor chocolade-ijs:

Heel eenvoudig: laat 250 gr. chocolade smelten met wat melk op een zacht vuurtje.
Meng het onder het basisrecept. Laat het in de diepvries opstijven.