De klassieker: vier-vierde appelgebak

Nu kan je de kids aan het werk zetten.

Ingredi├źnten:

  • 125 gr zelfrijzende bloem
  • 125 gr suiker
  • 125 gr boter
  • 2 eieren
  • 2 appels
  • 1 zakje vanillesuiker

Werkwijze:

Klop de eierdooiers met de suiker en de vanillesuiker tot een luchtige massa.
Voeg er al roeren de gesmolten boter bij.
Meng er de zelfrijzende bloem door.
Klop de eiwitten tot sneeuw en schep ze voorzichtig onder het deeg.
Giet het deeg tot op halve hoogte in een vooraf beboterde vorm, bestrooid met wat bloem.
Schil de appelen en verwijder het klokhuis, snij ze in 8 stukken en duw de stukken in het deeg.
Giet de rest van het deeg erover.

Nu nog bakken.
gedurende 45 minuten in een voorverwarmde oven van 200┬░C.
op geleide van de breinaald.