Appeltaart, net iets anders

Deze frisse appeltaart behoort tot één van m’n favorieten.

Ingrediënten

  • 3 grote appels
  • 100 gr boter
  • 225 gr fijne suiker
  • 3 eitjes
  • 175 gr zelfrijzende bloem
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 3 eetlepels cognac
  • 1 soeplepel melk
  • 100 gr amandelpoeder
  • 100 gr marsepein
  • amandelschilfers
  • poedersuiker

Werkwijze

Snij de marsepein in blokjes.

Schil de appels en snij ze in stukjes.

Smelt de boter in een pannetje op het vuur. Giet het over in een grote kom en voeg daar dan de andere ingrediënten bij.

Roer er de suiker en het eigeel door.

Zeef de bloem en roer glad.

Voeg er de vanillesuiker, de melk, de cognac, het amandelpoeder, de marsepein en de appels aan toe.

Als laatste mengen we het opgeklopt eiwit onder het beslag.

Schep het deeg in een bakvorm, strooi er de amandelschilfers en de bloemsuiker over.

Bak vooreerst gedurende 30 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C.

Wanneer de breinaald, die je door het deeg hebt geprikt, droog is, dan heeft de taart laag genoeg in de oven gebakken.