Sausjes voor bij de “home made ice-cream”

Het basisrecept voor vanille-ijs krijgt met de volgende sausjes een extra dimensie.

Mandarijntjessaus

 Ingrediënten voor 6 personen:

  • 2 doosjes zoete mandarijntjes
  • 200 ml suikersiroop (40 gr suiker / 100 ml water)
  • 100 ml witte wijn
  • 100 ml sinaasappelsap
  • enkele scheutjes mandarine napoleon
  • 1 vanillestokje
  • 1 dikke soeplepel vanillepuddingpoeder

Bereiding

. Laat het sap van de mandarijntjes lekken, maar hou 3 soeplepels ervan
bij om aan

  de saus toe te voegen. Verdeel de mandarijntjes over de
opdienbordjes.

. Los het vanillepuddingpoeder op met een beetje! sinaasappelsap.

. Doe in een maatbeker samen: de rest van het sinaasappelsap, de witte
wijn, de

  mandarine napoleon, de inhoud van het vanillestokje en de 3
soeplepels sap.

. Karameliseer de suiker en voeg ten gepaste tijde de inhoud van de maatbeker toe.

. Laat dit eventjes koken en bindt de saus met het vanillepoeder.

. Laat wat afkoelen, schenk dit over de borden en serveer met vanille-ijs.

Chocolade-muntsaus

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 125 gr pure chocolade
  • 125 ml room
  • 2 soeplepels muntlimonadesiroop
  • enkele blaadjes verse munt


Bereiding

. Laat de chocolade samen met de room op een zacht vuurtje smelten tot een gladde

  saus.

. Roer er dan de muntsiroop onder.

. Giet de saus over een bolletje vanille-ijs.

. Werk af met fijngesnipperde verse munt.

Chocolade-amarettosaus

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 100 gr pure chocolade
  • 4 eetlepels room
  • 1 eetlepel suiker
  • een scheutje amaretto


Bereiding

. Laat de chocolade smelten op het vuur, samen met de room.

. Voeg de suiker toe.

. Doe er het scheutje amaretto bij.

. Giet de saus over het ijs.