Cake

Deze cake is snel gemaakt en doet altijd plezier

Ingrediënten:

  • 260 gr zelfrijzende bloem
  • 130 gr boter
  • 4 eieren
  • 8 soeplepels melk
  • 160 gr suiker

Werkwijze:

Doe het eigeel en de boter in een kom en verwerk tot room.
Voeg dan beetje bij beetje de bloem en de suiker toe.
Nadien de melk, goed roeren tot je een glad deeg bekomt.
Klop het eiwit tot sneeuw en schep dit luchtig onder het deeg.

Giet het beslag in een vooraf beboterde vorm.
Bak het gedurende 45 à 60 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C.
(Tip: zo kan je checken of je cake lang genoeg gebakken heeft. Prik met
bijv. een breinaald door  het deeg. Komt de naald er droog uit,
dan kan je de cake uit de oven halen. Hangt er nog wat beslag aan, dan
moet de cake nog een beetje langer bakken.)

Enkele speelse varianten:

Appelcake:
Schil 2 appels en snij ze in fijne blokjes. Meng ze onder het beslag.

Kokoscake:
Meng 100 gr kokospoeder onder het beslag.

Chocoladecake:
Meng 100 gr cacaopoeder onder het beslag.

Amandelkokoscake:
Meng 50 gr amandelpoeder en 50 gr kokospoeder onder het beslag.