De planfase

Voor je kan beginnen bouwen moet je natuurlijk eerst plannen maken.

Daarvoor gingen we ten rade bij:
Architectenbureau Danneel & Jacobus
Kasteelstraat 37
8400 Oostende
http://www.danneel-jacobus.be/

De inspiratie om energiezuinig te bouwen haalden we uit een Bouwteam cursus. Ondertussen is er ook een website over de Bouwteam woning. De cursus kunnen we aan alle kandidaat bouwers en verbouwers aanraden. Je leert er in 2 dagen de basisbegrippen en technieken die gebruikt worden bij het bouwen van een knusse en comfortabele laagenergiewoning.

Verder hebben we een aantal contacten gelegd via het Energieforum.

Tenslotte hebben we onze finale plannen nog eens laten nakijken op mankementen op het vlak van energieverbruik door Christophe Debrabandere, iemand die zich professioneel bezighoudt met duurzaam en energiebewust bouwen.