Wanneer de zomer eraan komt, dan zorgen we ervoor dat onze diepvries bevoorraad is.
Als basis: vanille-ijs.
Ingrediënten:
- 8 eieren
- 200 gr fijne griessuiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 500 ml room (minstens 35% vet)
Werkwijze:
Mix de volgende zaken afzonderlijk samen:
- 1/3 van de suiker met 8 eierdooiers en de vanillesuiker.
- 1/3 van de suiker met de room. (hard opkloppen!)
- 1/3 van de suiker en 4 eiwitten (hard opkloppen!)
Meng nu alles met een spaptel samen. (tip: voeg als laatste het eiwit toe.)
Plaats het gedurende minstens 24u in de diepvries. Smullen maar 🙂
Voor chocolade-ijs:
Heel eenvoudig: laat 250 gr. chocolade smelten met wat melk op een zacht vuurtje.
Meng het onder het basisrecept. Laat het in de diepvries opstijven.