Marmerkoekjes

Op één, twee, drie zijn ze klaar!

Ingrediënten voor ± een 40-tal koekjes:

  • 125 gr boter
  • 75 gr suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 eierdooiers
  • 225 gr zelfrijzende bloem
  • 2 eetlepels cacaopoeder

Werkwijze:

Vermeng de zachte vetstof met de suiker, de vanillesuiker en de eierdooiers. Strooi er de bloem bij en kneed tot een glad deeg.
Vermeng de helft van het deeg met het cacaopoeder.

Maak één grote rol (diameter ± 3,5 cm) van beide deegsoorten. Verpak deze in plasticfolie en zet ze nog 1 uur in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 180°C.
Snij de deegrol in plakjes van 3 mm dik.
Leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat .
Bak ze gedurende ongeveer 12 minuten en laat ze afkoelen op een rooster.