Tiramisu-taart

Voor kaastaarten mag de oventemperatuur nooit meer dan 180°C. bedragen.
Anders wordt de kaasvulling onsmakelijk taai. Als de kaastaart heel
langzaam afkoelt (in een uitgeschakelde oven) is het risico dat de
vulling openbarst heel beperkt.

Ingrediënten:

  • 250 gr boudoirs, verkruilmeld
  • 60 gr gesmolten boter
  • 30 ml sterke koffie
  • 230 gr platte kaas
  • 230 gr mascarpone
  • 210 gr fijne suiker
  • 50 ml amaretto
  • 2 eitjes
  • 35 gr zelfrijzende bloem
  • gesmolten chocolade om af te werken

Werkwijze:

Laat de boter smelten op een zacht vuurtje. Vermeng de boudoirs met de
boter en de koffie. Druk  het mengsel in een springvorm. Zet het
in de koelkast terwijl je verder werkt.

Klop de platte kaas en de mascarpone luchtig op met de suiker en de
koffielikeur. Voeg het eigeel en de bloem toe. Klop het eiwit op en
voeg het bij het mengsel. Roer goed glad. Schep de kaascrème op de
koekjesbodem.

Bak 40 à 45 minuten in een voorverwarmde oven op 175°C.
Laat de cake afkoelen in de oven. Zet hem nog minstens 3 uur in de
koelkast. Snij het gebak in punten en schep over elke portie een beetje
warme chocoladesaus.
Klaar op uit te delen!!