Amandelkoekjes

Niet alleen bij de koffie smaken deze koekjes, maar ook bij een glaasje amaretto.

Ingrediënten:

  • 300 gr zelfrijzende bloem
  • 50 gr amandelschilfers
  • 1 mespuntje kaneel
  • 130 gr boter
  • 2 eitjes
  • 200 gr bruine suiker

Werkwijze:

Voeg het kaneel, de boter, de eierdooiers, de suiker bij de bloem.
Klop de eiwitten stijf en kneed alles tot een soepel deeg.

Rol het deeg uit tot een dikte van een 1/2 centimter. Strooi er de amandelen over.
Druk ze even aan en rol het deeg op, tot een diameter van ± 6 cm.
Laat dit een nachtje rusten in de koelkast.

Snij de rol in plakjes van 1 cm dik. Schik ze op een bakplaat.
Bakken maar, gedurende 15 minuten  in een voorverwarmde oven op 180°C.