Appelpuddingtaart

Ideaal voor als je veel bezoekers verwacht.

Ingrediënten:

  • Voor het gebak:
  1. 400 gr zelfrijzende bloem
  2. 350 gr suiker
  3. 250 ml olijfolie
  4. 6 eieren
  • Voor de crème:
  1. 750 ml melk
  2. 50 gr suiker
  3. 70 gr vanillepoeder
  • Voor de garnituur:
  1. 6 appels

Werkwijze:

Het beslag van de cake:
. klop de eieren en de suiker luchtig op.
. Voeg de olie en de bloem toe. Mix alles tot één geheel.

De pudding:
. Breng de melk aan de kook, voeg de suiker  en het vanillepoeder toe.
. Laat nog eventjes doorkoken.

Bewerking:
. Boter de bakplaat in.
. Leg daarop een laagje cakebeslag, vervolgens de vanillepudding.
. Daarop komt nog een 2de laag vanillepudding.
. Werk af met lijnen van appelschijfjes.

Dit mag nu de  voorverwarmede oven in:
30 minuten bakken op 180°C.
daarna nog 15 minuten op 100°C.