Broodpudding met speculoos

Restjes brood over? Tover het om tot een lekkere broodpudding!

Ingrdiënten:

  • 300 gr oud brood
  • 400 ml melk
  • 200 gr suiker
  • 4 geklutse eitjes
  • 50 gr rozijnen
  • een snuifje kaneel
  • 2 appels, in kleine stukjes gesneden
  • 100 gr lotus speculoos, verkruimeld

Bereiding:

Laat de melk op een zacht vuurtje sudderen en voeg er de suiker bij.
Kruimel het brood in een grote kom en meng het met de opgewarmde melk
Laat dit ± 10 minuten staan
Plet met een vork de mengeling tot één geheel
Voeg vervolgens de rozijnen, het kaneel, de stukjes appel, de speculoos en de eieren toe.
Alles goed roeren
Giet het mengsel in een springvorm

Bakken maar!
voorverwarmde oven 190°C., gedurende 30 minuten
Laat de broodpudding dan nog 15 minuutjes in de oven staan alvorens hem eruit te halen