Honingstaafjes

Vooraleer je deze koekjes mag aanbieden moeten ze minstens 24u. in een
hermetisch gesloten doos bewaard worden. Ze krijgen dan hun echte smaak
en ze worden krokant.

Ingrediënten:

  • 500 gr honing
  • 50 gr bruine suiker (of bloemsuiker)
  • 1 eitje
  • 150 gr boter
  • 100 gr geschilferde amandelen
  • 450 gr zelfrijzende bloem
  • 2 eetlepels speculaaskruiden
  • eventueel wat kaneel
  • een mespunt zout
  • voor het glazuur: 150 gr bloemsuiker

Werkwijze:

Doe de honing met de suiker in een pannetje. Verwarm dit tot de suiker gesmolten is.
Laat het opnieuw afkoelen.
Voeg de eierdooier, de boter, de kruiden, het zout en de amandelschilfers toe. Schep goed om. Meng ook de bloem onder het deeg.
Klop het eiwit hard op en spatel het onder het beslag. Eventueel kan je het deeg ook even mixen.

Verwarm de oven voor op 180°C. Schep het deeg op een ingevette
ovenplaat. Strijk de bovenkant glad. Bak de honingkoek 25 à 30 minuten,
op geleide van de breinaald.
Strijk de bloemsuiker uit op de warme koek en klaat opstijven.
Snij de honingkoek in staafjes van ± 5 cm lang. Plaats ze in een hermetisch gesloten doos.
Na 24u kan je proeven.