Mississippi cake

Een Amerikaans vieruurtje.

Ingrediënten:

  • 250 gr boter
  • 1 theelepel whisky of cognac
  • 165 gr suiker
  • 250 gr bitter chocolade, in stukjes
  • 375 ml warm water
  • 200 gr zelfrijzende bloem
  • 1 eetlepel cacaopoeder
  • 2 eieren
  • 1 theelepel vanille-extract
  • vetstof voor de bakvorm

Bereiding:

Laat de boter smelten, doe er de cognac, de chocolade en het water bij. Roer tot de chocolade gesmolten is.
Voeg er de gezeefde bloem en het cacaopoeder aan toe. Klop goed op.
Doe er de eieren en het vanille-extract bij. Bewerk tot een glad en homogeen deeg.
Schep het in de ingevette bakvorm.

Bak gedurende 40 à 45 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C.
Laat het gebak 15 minuten afkoelen in de oven alvorens te ontvormen.

Lekker lauw of koud, serveer eventueel met wat slagroom en veenbessenmoes.