Mokka-kaastaart

Dit is een lekkere taart om af te wisselen met de tiramisutaart.

Ingrediënten:

  • voor de bodem:
  1. 75 gr boter
  2. 50 gr bruine suiker
  3. 200 gr knapperige koekjes: speculaas of petit-beurre
  • voor de vulling:
  1. 500 gr volle verse kaas, cottage cheese
  2. 150 gr bruine suiker
  3. 60 gr zelfrijzende bloem
  4. 2 theelepels vanille-extract
  5. 3 grote eieren
  6. 2 koffielepels room
  7. 2 koffielepels sterke zwarte koffie
  • voor de afwerking:
  1. cacaopoeder
  2. chocolade koffiebonen

Werkwijze:

Verkruimel de koekjes en vermeng ze met de gesmolten boter en de bruine
suiker. Schep het op de bodem van de springvorm en druk goed aan.
Plaats het eventjes in de frigo terwijl je de rest van het beslag maakt.
Klop het eigeel los met de room, de koffie en het vanille-extract. Meng
met de bloem en de suiker tot een glad mengsel. Doe er de kaas bij en
roer goed glad.
Vermeng er nu nog de opgeklopte eiwitten bij.
Schep de kaascrème op de koekjesbodem.

Verwarm de oven voor op 160°C. Bak gedurende 1uur, op geleide van de breinaald.
Laat de taart afkoelen in de oven.
Haal de taart voorzichtig uit de vorm en werk ze af met gezeefd cacaopoeder en koffiebonen van chocolade.