Pannenkoeken

Onze traditionele menu op 11 november en 2 februari. Met dit recept kan
je lichte, niet al te zoete pannenkoeken maken. Je kan een 15-tal
pannenkoeken bakken met de opgegeven hoeveelheden. Ze zijn lekker met
konfituur, honing, boter, choco, bruine suiker,….erop.
Ook de flambeerder onder ons kan aan de slag gaan.

Ingrediƫnten:

  • 500 gr zelfrijzende bloem
  • 500 ml melk
  • 500 ml water
  • 4 eitjes
  • 2 lepels boter
  • 4 lepels suiker
  • snuifje zout

Werkwijze:

Laat de boter smelten.
Meng de bloem, het eigeel, de suiker, het zout en de boter met elkaar.
Klop er de vloeistof bij.
Spatel het stijfgeklopte eiwit onder het beslag.

De pan waarin je de pannenkoeken bakt moet heel goed warm hebben.
Laat eerst een beetje boter of olie smelten op de pan.

Appelflensjes

Bak dikke appelschijfjes mooi bruin en giet er een kleine soeplepel van het beslag
over. Bak aan beide zijden. Voeg er een klontje boter en een lepel suiker aan toe.
Flambeer met wat calvados en laat lichtjes carameliseren.