Perenclafoutis.


Een luchtig taartje.

Ingrediënten:

  • voor het beslag:

  1. 1 pakje vanillesuiker
  2. 1 eitje
  3. 10 opgehoopte eetlepels zelfrijzende bloem
  4. 8 opgehoopte eetlepels fijne suiker
  5. 6 eetlepels olie
  6. 6 eetlepels melk
  • voor de garnituur:
  1. 400 gr peren
  2. 80 gr boter
  3. 3 eetlepels fijne suiker
  4. 1 pakje vanillesuiker
  5. kaneel
  6. eitje

Werkwijze:

Doe alle ingrediënten voor het beslag in een kom.
Roer ze met een houten lepel tot een homogene gladde massa en schenk het in een beboterde bakvorm.
Schil de peren, verwijder het klokhuis en de pitten, snij ze in niet te fijne plakjes. Schik ze op het beslag.
Bak de taart ± 30 min. in een op 175°C voorverwarmde oven.

Laat de 80 gr boter met de suiker en de vanillesuiker smelten op een
zacht vuurtje. Klop het ei los en doe het erbij. Breng op smaak met een
mespuntje kaneel.
Schenk het mengsel over de peren.
Zet de clafoutis nog 1 à 2 minuten onder de hete grill.