Suikertaart

Voor echte zoetebekjes.

Ingrediënten:

  • kruimeldeeg
  • 3 eieren
  • 1 extra eierdooier
  • 150 ml slagroom
  • 150 ml muskaatwijn
  • 150 gr bruine suiker
  • 1/2 koffielepel kaneel

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 120°C.
Leg het kruimeldeeg met z’n bakpapier in een bakvorm. (Ø 22cm)
Doorprik de bodem met een vork.
Bedek het kruimeldeeg met een ander bakpapier endoe er  bonen over.
Zet het gedurende 10 minuten in de oven. Zo kan de korst al een bruin kleurtje krijgen.

Neem vervolgens het bakpapier en de bonen weg.
Klop de eieren los met de slagroom en de muskaatwijn.
Vermeng de bruine suiker met de kaneel.
Strooi de helft ervan uit op de reeds voorgebakken taartbodem.
Schenk er het eimengsel op.
Bak nu gedurende 15 minuten.

Bestrooi de taart met de rest van het suikerkaneelmengsel.
Bak nog gedurende 10 à 15 minuten.
Laat de taart afkoelen in de vorm.