Vanillekoekjes

Met de opgegeven hoeveelheden kan je ± 90 koekjes maken.

Ingrediënten:

  • Voor het deeg:
  1. 300 gr zelfrijzende bloem
  2. 200 gr zachte boter
  3. 50 gr poedersuiker
  4. 1/2 vanillestokje
  5. (bloem om uit te rollen)
  • Voor de afwerking:
  1. 100 gr fijne suiker
  2. 1 pakje vanillesuiker

Bereiding:

Splijt het vanillestokje en schraap er het merg uit.
Meng het onder de boter en het poedersuiker tot je een schuimige massa bekomt.
Doe er de bloem bij en bewerk het tot een homogeen deeg.
Wikkel het in aluminiumfolie en zet het ± 30 minuten koel.

Rol het deeg, in porties, dun uit op een met bloem bestoven werkvlak.
Steek er de koekjes uit en leg de koekjes op bakpapier op de bakplaat.
Bak ze ± 15 minuten op 125°C, in een voorverwarmde oven.

Vermeng de fijne suiker met de vanillesuiker.
Strooi dit uit over de warme koekjes en laat ze afkoelen op een rooster.