Wafels om te tafelen

Geen zin in een broodmaaltijd vandaag?  Deze wafels vormen een goed alternatief.
Ze zijn lekker krokant. Je kan ze beleggen met confituur, honing, bloemsuiker, bruine suiker, boter, choco,…

Ingrediënten:

  • 300 gr zelfrijzende bloem
  • 750 ml melk
  • 1 mespuntje zout
  • 75 gr suiker
  • 100 gr boter
  • 2 eieren

Bereiding:

Vermeng de boter, de suiker en het zout. Klop het luchtig op.
Voeg de helft van de melk en de eierdooiers toe.
Zeef de bloem, spatel het onder het beslag.
Voeg de rest van de melk erbij tot je een glad deeg bekomt.
Klop de eiwitten stijf en meng ze onder het beslag.
Laat dit een kwartiertje rusten.

Verhit het wafelijzer, bestrijk beide helften met boter en giet er een laagje beslag in.
Bak de wafels goudbruin.