Orcon HRC ventilatiesysteem + AWW = opgelost!!

Net als een aantal andere Orcon-eigenaars die het toestel op een AWW aangesloten hebben merken we dat het toestel soms een licht piepend geluid produceert. We hebben dit gemeld aan de importeur en we hebben hem ook aangeboden om bij ons een testopstelling op te zetten zodat we kunnen proberen te zien onder welke omstandigheden het geluid zich voordoet.

Een overzicht van wat Orcon hieraan doet vind je hieronder…

Update 08/05: We hebben van Orcon een officiƫle bevestiging gekregen dat er inderdaad in sommige gevallen problemen zijn met het geluidsniveau dat het toestel produceert. Ze beloven ons dat ze in juni een oplossing zullen aanbieden hiervoor.

Update 07/06: vandaag een telefoontje gekregen van een mevrouw van Ventiline (zij leveren support voor de Orcon-toestellen in Belgiƫ). Volgende week woensdag komen ze ons toestel ophalen voor service. Het gaat terug naar werkplaats om de motoren en ventilatoren te vervangen. We zullen ons ventilatietoestel minstens 14 dagen moeten missen. Benieuwd wat dit zal geven.

Update 15/06: toestel opgehaald, vanaf nu ventileren we door de ramen open te zetten.

Update 20/06: ‘t is maar als je iets moet missen dat je weet hoe aangenaam het is als het er wel is. Als we nu thuiskomen is het eerste wat we doen: de ramen wagenwijd openzetten. Niet dat het onhoudbaar is binnen, maar we missen wel de continue aanvoer van verse lucht. Dat ons ventilatiesysteem er niet is merken we vooral in de badkamer, de keuken en de slaapkamer.

Update 22/06: vandaag bericht gekregen dat Orcon het toestel volgende week woensdag terugbrengt. Toen ik vroeg wat er nu precies ‘gerepareerd’ was vertelde de man aan de telefoon dat hij officieel alleen mocht zeggen dat er enkele componenten vervangen waren en dat er bepaalde stukken (piepschuim veronderstel ik?) weggesneden waren. Zo maken ze een mens extra benieuwd natuurlijk…

Update 04/07: vorige week woensdag heeft Orcon Nederland ons toestel terugbezorgd. Het toestel maakt duidelijk veel minder lawaai dan vroeger. Op stand 1 & 2 hoor je het toestel niet meer draaien in de slaapkamers. Als je vlak bij het toestel staat hoor je het op stand 1 & 2 lichtjes zoemen. Chapeau voor Orcon om dit op deze manier in orde te brengen!!

Het blijft natuurlijk wel een beetje onduidelijk wat er nu precies aangepast werd. In ieder geval gebeurt de regeling van de ventilatoren nu veel geleidelijker dan vroeger. Als je nu wisselt van vb stand 1 naar 2 dan duurt het een 10-tal seconden vooraleer de ventilator het nieuwe toerental bereikt heeft. Vroeger gebeurde die overschakeling veel bruusker.

Als je van plan bent om een dergelijk toestel te kopen, zorg dan zeker dat je een aangepast toestel krijgt…