Appel Crumble

Heerlijke ovenbereiding met appel en kaneel.

Benodigdheden:

  • 4 jonagold appels (andere is ook goed, neem liever geen granny smith)
  • kaneel
  • 10 eetlepels bloem
  • 6 eetlepels boter
  • 8 eetlepels kristalsuiker
  • vanilleijs

Zo gaan je te werk:

  • Schil de appels en haal het klokhuis eruit, snij een appel in vier en snij deze stukken nog eens in acht.
  • Meng de appelblokjes met een beetje kristalsuiker en wat kaneel.
  • Plaats de stukjes appel in een vuurvaste schotel (liefst steen/porcelein)
  • Neem de boter uit de koelkast en meng in een kom met de bloem en de suiker. Verkruimel de ingredienten met je vingers. Voeg hier naar smaak ook wat kaneel toe. Als het mengsel teveel kleeft, plaats het dan even terug in de koelkast.
  • Doe de kruimels over de appels en plaats in de over (voorverwarmd, 180 graden)
  • Bak 25 tot 30 minuten tot de kruimels mooi goudbruin zijn en de appeltjes gaar.
  • Serveer warm of lauw met een bolletje ijs.