Orcon HRC en AWW: fluitend geluid opgelost


De combinatie van een Orcon HRC en een aardwarmtewisselaar kan soms leiden tot een ongewenst effect. Na enkele weken/maanden begint het toestel een fluitend geluid te produceren. Dit werkt storend gezien de balansventilatie continu in bedrijf is.

Gelukkig is de oplossing eenvoudig: doordat de verse buitenlucht eerst door de aardwarmtewisselaar gevoerd wordt zal er in de Orcon praktisch nooit condensatie optreden. Daardoor wordt het waterreservoir in de siffon onderaan het toestel nooit van vers water voorzien en zal het bakje dus uitdrogen.

Als het opvangbakje leeg is zal er lucht door de afvoer weglekken. Door de manier van constructie van dit bakje produceert de gelekte lucht een fluittoon.

Om dit op te lossen: vul regelmatig het reservoir onderaan het toestel met wat vers water.

Vul tegelijkertijd ook de siffon van de waterafvoer die op dit bakje aangesloten is een beetje bij.