Lichte en aromatische groentenbereiding voor bij gevogelte of vis. Zoals gepresenteerd in het ‘Biskopshuset’ 😉
Ingrediënten
Voor 4 personen:
- 3 grote venkelknollen
- 1 teentje knoflook
- 3 klonten boter
- 2 glazen witte wijn
- peper
Bereiding
Verwarm de oven voor op 220 graden C.
Reinig de venkel, hak de toppen eraf en snij de knollen in plakken. Bewaar de groene topjes voor straks.
Doe alle ingredienten in een ovenschaal. Overdek de venkel met wat zilverpapier. Doe het papier rond de venkel en niet over de hele ovenschaal. Het idee is dat de venkel lichtjes gestoomd wordt en tegelijk in de ovenschaal onderaan gebakken wordt.
Bak in de oven tot de venkel zacht is (typisch ~20 minten).
Als je dit met kip klaarmaakt, kan je de witte wijn vervangen door een flinke scheut Ricard.
Afwerking
Haal de schotel uit de oven, doe de groene venkeltopjes erover. Voor een extra kleurtje kan je de schotel eerst nog even kort onder de grill plaatsen.
Smakelijk!