Zweedse koekjes (echte!)


Een origineel Zweeds koekjesrecept dat vanuit het verre noorden via Liesbet en Stien tot bij ons geraakt is. Ik durf te stellen dat dit het eerste recept is op deze website dat je moet proberen. Het enige risico ermee is dat je er niet meer toe zal komen om nog andere recepten uit te testen omdat deze koekjes echt heel lekker zijn 🙂

Ingrediënten

  • 225 g boter
  • 200 g witte suiker
  • 220 g bruine suiker
  • 2 eieren
  • Vanille-essence of vanillesuiker
  • 375 g zelfrijzende bloem
  • 115 g noten
  • 335 g chocolade
  • 3 g zout

Noot: in het originele recept was de zelfrijzende bloem vervangen door gewone bloem met daarbij 10 ml water en 5 g bakpoeder. Ik gebruik in de plaats gewoon zelfrijzende bloem.

Bereiding

Meng de boter en de suiker en roer tot de boter goed zacht is. Doe de vanille-essence en 1 ei erbij. Meng goed en roer er daarna het tweede ei onder. Als je apart bakpoeder gebruikt is het nu het moment om het poeder erbij te voegen.

Roer er nu de bloem, chocoladestukjes en nootstukjes onder. Voeg het zout toe.

Verdeel het mengsel met een eetlepel op bakpapier.

Bak 10 minuten op 175 graden.

Het oorspronkelijke recept dat op een originele manier bezorgd werd zie je hieronder…cookies