Kaiserschmarrn


Kaiserschmarrn of voor onze kids beter bekend als Oostenrijkse pannenkoeken. Hieronder vind je het geheime recept van Marianne, de eigenares van hotel Schiestl in Fugen – Zilllertal.

schmarrn

Ingrediënten voor 3 personen

  • 250 g bloem
  • 500 ml melk
  • 4 eieren
  • 50 g suiker
  • een snuifje zout
  • boter
  • bloemsuiker
  • rozijnen

Bereiding

– De bloem, samen met de melk, de eierdooiers, de suiker en het zout tot een glad deeg roeren. Laat een half uurtje rusten.
– Het eiwit stijf opkloppen en voorzichtig onder het deeg spatelen.
– Een braadpan met deksel verwarmen en met boter instrijken.
– De boter zeer warm laten worden en er een grote lepel deeg (einen Finger hoch) ingieten. Voeg rozijnen naar smaak toe.
– Het deeg in de eerste tijd toegedekt goudgeel bakken. Vervolgens omdraaien en niet meer toegedekt verder bakken. Het deeg ondertussen met 2 vorken in stukken snijden.

Afwerking

De pannenkoeken aansluitend met bloemsuiker bestrooien en serveren.
Een tip van Marianne: daarbij smaakt een glas melk, appelmoes of veenbessenconfituur.