Kaiserschmarrn of voor onze kids beter bekend als Oostenrijkse pannenkoeken. Hieronder vind je het geheime recept van Marianne, de eigenares van hotel Schiestl in Fugen – Zilllertal.
Ingrediënten voor 3 personen
- 250 g bloem
- 500 ml melk
- 4 eieren
- 50 g suiker
- een snuifje zout
- boter
- bloemsuiker
- rozijnen
Bereiding
– De bloem, samen met de melk, de eierdooiers, de suiker en het zout tot een glad deeg roeren. Laat een half uurtje rusten.
– Het eiwit stijf opkloppen en voorzichtig onder het deeg spatelen.
– Een braadpan met deksel verwarmen en met boter instrijken.
– De boter zeer warm laten worden en er een grote lepel deeg (einen Finger hoch) ingieten. Voeg rozijnen naar smaak toe.
– Het deeg in de eerste tijd toegedekt goudgeel bakken. Vervolgens omdraaien en niet meer toegedekt verder bakken. Het deeg ondertussen met 2 vorken in stukken snijden.
Afwerking
De pannenkoeken aansluitend met bloemsuiker bestrooien en serveren.
Een tip van Marianne: daarbij smaakt een glas melk, appelmoes of veenbessenconfituur.