We kennen allemaal de klassieke tiramisu. Maar kennen jullie ook deze variant? Wij waren verrast door de frisse smaak! Ideaal om een Italiaanse avond af te sluiten.
Ingrediënten
- 1 limoen.
- 125 gr mascarpone.
- 2 eieren.
- 3 eetlepels gemalen kokosnoot.
- 16 boudoirs of lange vingers.
- 2 eetlepels suiker.
- 2 cl limoncello.
Voorbereiding (5 min.)
- Pers 1 limoenhelft en meng het met het sap van de limoncello.
Bereiding (15 min. + 4u. in de koelkast)
- Scheid de eierdooiers van de eiwitten en klop de eiwitten stijf.
- Klop de eierdooiers en de suiker op tot een wit mengsel. Roer er de mascarpone onder.
- Voeg er voorzichtig de eiwitten aan toe met een spatel.
- Leg een laag lange vingers in een schaal en besprenkel met de helft van de limoncello met de limoen.
- Bedek met de helft van de mascarponemengeling.
- Doe de hetzelfde voor de tweede laag.
- Laat de tiramisu minstens 4u opstijven in de koelkast.
Afwerking
Strooi het kokospoeder net voor het opdienen over de tiramisu.
Verdeel in de tiramisu over de dessertbordjes.