Paprikasoep met mascarpone


Een lekkere en feestelijke soep uit het receptenboek van de KWB. Klaar in een handomdraai.IMG_20150405_123640492_jpg

 

Ingrediënten

voor 8 personen

  • 4 gele paprika’s
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • halve eetlepel verse tijmblaadjes
  • enkele blaadjes basilicum
  • 125 g mascarpone
  • 1 l kippenbouillon
  • 2 eetlepels rode pesto
  • olijfolie
  • pezo

Bereiding

Pel en snipper de ui en de knoflook. Spoel de paprika’s en verwijder de zaadlijsten. Zie de video hieronder hoe je dit snel en zonder knoeien doet.

Verhit wat olijfolie in een soeppan en stoof de ui, de knoflook en de paprika’s glazig. Doe er de tijmblaadjes bij en overgiet met de kippenbouillon. Breng aan de kook en laat 15 minuten zachtjes verder pruttelen.

Haal van het vuur, voeg de mascarpone toe en mix de soep goed fijn. Laat hierna zeker niet meer koken! Breng op smaak met pezo.

Roer net voor het serveren de rode pesto door de soep, schep in de borden en garneer met enkele blaadjes basilicum. Voor een extra kleurig effect kan je nog wat rode pesto toevoegen.