Halloween-chocoladetaart 2019 edition


Een bangelijke taart voor de Halloween-party met de vrienden 👻

Ingrediënten

  • 1 vel zanddeeg
  • 600 g pure chocolade
  • 400 ml room
  • 1 soeplepel honing
  • 150 g boter
  • een paar stukjes witte chocolade voor de versiering

Bereiding

Leg het vel zanddeeg in de taartvorm, met bakpapier eronder. Prik er gaatjes in met een vork. Leg er nog een vel bakpapier op en bedek met bakparels tegen het rijzen. Zorg dat je ongeveer een opstaande rand van een goede 3 cm hebt, dan komt dat uit met de hoeveelheid vulling die je er straks in gaat gieten.

Haal ondertussen de boter uit de koelkast, die heb je straks op kamertemperatuur nodig.

Bak het vel deeg goud-krokant op 180 graden C voor 22 minuten. Laat terug afkoelen.

Ondertussen smelt je ±100 g pure chocolade rustig au bain marie. Beschilder er de afgekoelde deegbodem mee zodat die krokant blijft eenmaal je er de vulling in giet. Zorg ervoor dat je overal een dun laagje chocolade hebt. Je wil straks geen dikke en harde brokken chocolade tegenkomen als je de taart gaat snijden.

Nu is het tijd om de vulling te maken. Breng de room zachtjes aan de kook. Niet te geweldig roeren zodat je niet teveel schuim krijgt.

Doe de chocolade (liefst druppels, die smelten gemakkelijk) met de honing in een kom, en begiet met de hete room. Roer tot alles gesmolten is, en ‘monteer af’ met de stukjes boter die ondertussen niet al te koud meer hebben.

Deze choco-ganache giet je nu in de bodem van zanddeeg. Normaal heb je met de opgegeven hoeveelheid net genoeg om de hele vorm te vullen.

Rest nu nog de afwerking: doe de stukken witte chocolade in een spuitzak, plastic knijper erop en 3 minuten op 270 W in de microgolf. Snijd een heel klein puntje van de spuitzak zodat je met de gesmolten witte chocolade op de taart kan ‘schrijven’. Maak concentrische ringen over de hele taart en trek daarna vanuit het midden van de taart met een tandenstoker lijntjes zodat je het spinnenweb-patroon bekomt.

Met de overgebleven witte chocolade versier je de taart met griezelige elementen naar keuze. Als je er spinnen op tekent, dan graag wel de wetenschappelijk verantwoorde vorm met 8 poten 🕷

Booooo! Smakelijk.