Sangria

OK, je hebt een feestje gepland in het midden van de zomer. Redelijk wat volk verwachtend, en dan de vraag: wat schenken we voor aperitief?

Geef je party een zuiderse touch met deze sangria.

Recept van Carolina Blanch, en zij kan het weten 🙂

Ingredienten

Voor 15 liter sangria:

  • 7 liter gewone rode wijn (commentaar van Caroline: take a bad wine, don’t put a 5 euros bottle of wine there, it would be a waste for the wine and it would taste even worse as a sangria).7 liters of orangina alike stuff (so no need of real orange juice, plus the bubbles there it is also nice)
  • 7 liter orangina
  • optioneel: 1 liter rode Martini (something fruity, not something with strong taste like rhum or whisky)
  • Fruit: 2 kg sinaasappelen en 2 kg appels in stukken gesneden (niet te klein gesneden)
  • 300 gram suiker
  • optioneel: kaneel

Bereiding

Snij het fruit (vooraf, doe alles in een grote kom en voeg hierbij al 1 liter wijn, 1 liter orangina en de Martini).

1 uur voor de aperitief voeg je de rest van de wijn en de orangina toe. Zoet de sangria met de suiker (naar smaak).

Strooi wat kaneel naar smaak over de sangria.

Koel serveren met ijsblokken en een rietje.