Lasagne met zalm en spinazie

Als het er een beetje feestelijker aan toe mag gaan, is dit recept een een goed idee. Dit kan makkelijk vooraf klaargemaakt worden zodat je gezellig mee kan tafelen. Het vraagt weinig voorbereidend werk. De hoeveelheden zijn berekend om een grote ovenschotel te vullen voor 6 personen.

Ingrediënten

  • lasagnebladen
  • 4 zalmnoten (uit de diepvries)
  • een pakje gerookte zalm (200gr)
  • 2 pakjes spinazie met room (400gr) (uit de diepvries)
  • ±750ml bechamelsaus op basis van een blokje visbouillon
  • gemalen parmesaan
  • olijfolie

Bereiding

De spinazie en de zalmnoten laten ontdooien.

De zalmnoten in fijne reepjes van 0,5cm dik snijden.

De bechamelsaus maken.

De ovenschotel met olijfolie invetten.

De lasagne opbouwen:

  1. een laag lasagnebladen leggen.
  2. daarop de rauwe stukjes zalm leggen en ze met bechamelsaus overgieten.
  3. opnieuw lasagnebladen leggen.
  4. deze overgieten met de spinazie met room.
  5. lasagnebladen leggen.
  6. de gerookte zalm erop leggen en ze overgieten met bechamelsaus.
  7. lasagnebladen leggen.
  8. enzoverder. Met een laag bechamelsaus eindigen.
  9. de lasagne met de gemalen parmesaan bestrooien.

De lasagne in de oven plaatsen. Gedurende 35min. op 180ºC met warme lucht functie bakken.