Broccolicouscous met feta

Nog een aperitiefhapje van de KWB kookles van 2009: een frisse broccolicouscous versierd met stukjes fetakaas.

img_3834

Ingrediƫnten

Voor 4 personen:

  • 200 gr fijne courscous
  • 150 gr feta
  • 1 broccoli
  • 100 gr doperwtjes
  • peper, zout
  • 1 eetlepel verse muntblaadjes
  • 3 eetlepels olijfolie
  • citroensap

Bereiding

Doe de couscous in een kom met een snuifje zout. Schenk er 2 dl kokend water bij. Dek af en laat 3 minuten wellen.

Spoel de broccoli en schaaf de roosjes fijn met een grove rasp. Het idee is dat de donkergroene bolletjes van de broccoli gebruikt worden. Met de rest van de roosjes maak je een soepje of zo.

Hak de muntblaadjes.

Maak de couscouskorrels los met een vork en doe er de olijfolie bij. Voeg de broccoli, de doperwtjes en de munt toe. Meng goed en breng op smaak met het citroensap en wat peper.

Schikt een beetje van het mengsel in een aperitiefglaasje, en bedek met kleine blokjes feta.

Werk eventueel af met een blaadje verse basilicum.

Smakelijk!