Cannelloni ripieni con trota, ricotta e spinaci

of vrij vertaald…. heerlijke cannelloni gevuld met forel, ricotta en spinazie. De ingrediënten zijn voor 4 personen.

Ingrediënten

  • 16 cannelloni
  • 125 g gerookte forelfilet
  • 150 g spinazie (vers of diepvries, maar zonder room)
  • 300 g groentereepjes
  • 250 g ricotta
  • 50 g gemalen parmezaan
  • 50 g geraspte mozzarella
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 400 g tomatenstukjes met basilicum
  • 2 dl kippenbouillon (1/2 blokje opgelost in 2dl heet water)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • nootmuskaat
  • peper

Bereiding

Voor de cannelloni vulling:

  • De diepvriesspinazie laten ontdooien.
  • De  gerookte forelfilet in fijne stukjes snijden.
  • De stukjes forel met de ricotta tot een mousse mixen.
  • De gemalen parmezaan en de spinazie eronder mengen.
  • Met nootmuskaat en peper kruiden.
  • De cannelloni met de ricottavulling vullen (tip: met behulp van een spuitzak).
  • De cannelloni naast elkaar in een grote ovenschotel leggen (best de schotel vooraf inwrijven met een beetje olijfolie).

Voor de saus:

  • De knoflookteentjes en de ui fijn snipperen.
  • Wat olijfolie in een kookpot verhitten en de fijngesnipperde ui en het knoflook glazig bakken.
  • De groentereepjes toevoegen en even laten meebakken.
  • Met de tomatenstukjes en met de kippenbouillon overgieten.
  • 10 minuten laten sudderen.
  • De groentesaus over de cannelloni gieten.
  • Met de geraspte mozzarella bestrooien.

De schotel in een op 200°C voorverwarmde oven plaatsen en ± 40 min. laten gaar worden.

Afwerking

4 cannelloni op elk bord schikken en er een stukje ciabatta bijgeven. De gerookte forel kan gerust door gerookte zalm vervangen worden.