Zonneboiler online!

Vanaf nu kan je ook onze zonneboiler live volgen: temperaturen van het boilervat, de panelen en de sturing van de pompgroep staan hier .

Voorbeeld:
Zonneboiler status

4 thoughts on “Zonneboiler online!”

 1. Omdat ik ook interesse heb om een zonneboiler te plaatsen had ik een paar vraagjes.

  – hoe vermijden jullie oververhitting. Ik zie de temperatuur van de panelen af en toe boven de 100° gaan, wat gebeurt er dan?
  – mag ik weten wat jullie installatie gekost heeft, en hoe groot ze juist is (boiler, collectoren).

  Alvast bedankt,

 2. Dag Mark,

  oververhitting wordt voorkomen doordat de pomp stilvalt eenmaal de maximum ingestelde temperatuur van het boilervat bereikt is. Dat lost dus bij wijze van spreken zichzelf op. De temperatuur van de panelen zelf zal dan nog verder oplopen, maar het drukvat dat in de installatie opgenomen is zorgt ervoor dat dit verder geen probleem vormt.

  Dimensionering van de installatie: boilervat van 500 liter, 4 panelen omdat we het systeem ook gekoppeld hebben aan onze verwarmingsinstallatie.

  Qua prijs: het heeft denk ik weinig zin om de prijzen die wij betaald hebben hier te vermelden. Aankoop gebeurde bij ons in 2004, dus ik denk niet dat je dit nog kan vergelijken met wat nu gangbaar is.

  Lieven.

 3. Ik kijk af en toe nog eens naar je boiler.
  Wat me opvalt is dat je in de wintermaanden nooit stookt boven de 60°. Heb je geen schrik voor legionella?

 4. Dag Mark,

  nee, ik heb geen schrik van legionella. Onze boiler bevat enkel dood water, het sanitaire warme water wordt in doorstroom door de boiler verwarmd. Er is dus maar een zeer beperkt volume water (het water in de warmtewisselaar) dat op temperatuur is, en dat water wordt heel regelmatig volledig ververst. De kans dat er zich een kolonie bacteriën in het water kan vormen is dus zeer klein.

Comments are closed.