Hertenragout in Portosaus


Een lekkere ragout van wild, gezellig tafelen op een winterse dag. Voor 3 personen.

Ingrediënten

  • 1 kg hertenragout
  • 1 glas rode porto
  • 1 glas water
  • 1 blokje kruidenbouillon
  • 1 soeplepel mosterd
  • 6 klontjes suiker
  • 10 bolletjes witte peper
  • 2 blaadjes laurier
  • 150gr veenbessen in siroop
  • 200ml room
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 grote ui
  • 200gr gerookte spekblokjes

Bereiding

De hertenragout kort aanbakken. De fijngesneden ui, knoflook en spekblokjes toevoegen.

Omroeren zodat alle kanten mooi goudbruin zijn.

De mosterd, suiker, laurier en de geplette witte peperbolletjes toevoegen. Daarna het bouillonblokje, het glas rode porto en het glas water.

Het deksel op de pot plaatsen en zachtjes laten gaar stoven.

Net voor het opdienen de  room en de veenbessen toevoegen en nog eventjes laten opkoken.

Afwerking

Lekker met dikke frietjes en krulsla.