Worteltaart met komijn


Een verrassend lekker voorgerecht met komijn.

img_3856

 

Ingrediënten

  • 1 pak wortelen
  • 100 gr geraspte gruyérekaas
  • 2 dl room
  • 1 rol bladerdeeg
  • 2 eieren
  • 1 eetlepel komijnpoeder
  • optioneel wat komijnzaadjes
  • peper, zout
  • gemengde sla

Bereiding

Maak de wortelen schoon en snij ze in schijfjes. Stoom ze gaar in ±15 minuten en pureer ze fijn.

Klopt de eieren luchtig op en voeg de geraspte kaas en het komijnpoeder toe. Meng er de room door en voeg de wortelpuree er bij. Breng op smaak met pezo.

Leg het bladerdeeg in een bakvorm, prik er enkele gaatjes in met een vork.

Doe de wortelvulling in de taart en strooi er nu eventueel nog wat komijnzaadjes over.

Bak 40 minuten in een voorverwarmde over op 180 graden C.

Serveer stukjes van de taart met sla.