of vrij vertaald…. heerlijke cannelloni gevuld met forel, ricotta en spinazie. De ingrediënten zijn voor 4 personen.
Ingrediënten
- 16 cannelloni
- 125 g gerookte forelfilet
- 150 g spinazie (vers of diepvries, maar zonder room)
- 300 g groentereepjes
- 250 g ricotta
- 50 g gemalen parmezaan
- 50 g geraspte mozzarella
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 400 g tomatenstukjes met basilicum
- 2 dl kippenbouillon (1/2 blokje opgelost in 2dl heet water)
- 1 eetlepel olijfolie
- nootmuskaat
- peper
Bereiding
Voor de cannelloni vulling:
- De diepvriesspinazie laten ontdooien.
- De gerookte forelfilet in fijne stukjes snijden.
- De stukjes forel met de ricotta tot een mousse mixen.
- De gemalen parmezaan en de spinazie eronder mengen.
- Met nootmuskaat en peper kruiden.
- De cannelloni met de ricottavulling vullen (tip: met behulp van een spuitzak).
- De cannelloni naast elkaar in een grote ovenschotel leggen (best de schotel vooraf inwrijven met een beetje olijfolie).
Voor de saus:
- De knoflookteentjes en de ui fijn snipperen.
- Wat olijfolie in een kookpot verhitten en de fijngesnipperde ui en het knoflook glazig bakken.
- De groentereepjes toevoegen en even laten meebakken.
- Met de tomatenstukjes en met de kippenbouillon overgieten.
- 10 minuten laten sudderen.
- De groentesaus over de cannelloni gieten.
- Met de geraspte mozzarella bestrooien.
De schotel in een op 200°C voorverwarmde oven plaatsen en ± 40 min. laten gaar worden.
Afwerking
4 cannelloni op elk bord schikken en er een stukje ciabatta bijgeven. De gerookte forel kan gerust door gerookte zalm vervangen worden.