Rode paprika op z’n Piëmontese
Ingrediënten
- 16 ansjovisreepjes in olijfolie.
- 4 rode (of gele) paprika’s.
- 250gr kerstomaatjes.
- 4 lente-uitjes.
- 2 teentjes knoflook.
- 200gr ontpitte olijven.
- 4 eetlepel kappertjes.
- 4 eetlepel olijfolie.
- 1/2 plantje basilicum.
- 1 koffielepel oregano.
- 1 koffielepel paprikapoeder.
- peper en zout.
Bereiding
De paprika’s in de lengte in 2 snijden, de pitjes en de witte zaadlijsten verwijderen en in een ovenschotel leggen.
De kerstomaatjes in 2 of 4 snijden, de lente-uitjes fijn snipperen, de teentjes knoflook persen, de olijven in 2 snijden en het basilicum grof snijden.
De olijfolie met het geperste knoflook, de oregano, het paprikapoeder, de fijngesnipperde lente-uitjes, de olijven, de kappertjes en de kerstomaatjes mengen. Met peper en zout kruiden.
De vulling over de paprikahelften verdelen en er 2 anjovisreepjes gekruist overleggen.
De ovenschotel gedurende 30 minuten in een op 200°C voorverwarmde oven plaatsen.
Even laten afkoelen en met het grof gesneden basilicum bestrooien.
Afwerking
Met wat brood lauw serveren.
Variant voor vulling: knoflook, gehalveerde kerstomaatjes, mozzarella, olijfolie, oregano, ansjovisfilet en versgemalen peper.
Variant voor de vulling: tonijn, scheutje witte wijn, enkele olijven, kappertjes en Italiaanse kruidenmix.