Peperoni rossi alla piemontese


Rode paprika op z’n Piëmontese

Ingrediënten

  • 16 ansjovisreepjes in olijfolie.
  • 4 rode (of gele) paprika’s.
  • 250gr kerstomaatjes.
  • 4 lente-uitjes.
  • 2 teentjes knoflook.
  • 200gr ontpitte olijven.
  • 4 eetlepel kappertjes.
  • 4 eetlepel olijfolie.
  • 1/2 plantje basilicum.
  • 1 koffielepel oregano.
  • 1 koffielepel paprikapoeder.
  • peper en zout.

Bereiding

De paprika’s in de lengte in 2 snijden, de pitjes en de witte zaadlijsten verwijderen en in een ovenschotel leggen.

De kerstomaatjes in 2 of 4 snijden, de lente-uitjes fijn snipperen, de teentjes knoflook persen, de olijven in 2 snijden en het basilicum grof snijden.

De olijfolie met het geperste knoflook, de oregano, het paprikapoeder, de fijngesnipperde lente-uitjes, de olijven, de kappertjes en de kerstomaatjes mengen. Met peper en zout kruiden.

De vulling over de paprikahelften verdelen en er 2 anjovisreepjes gekruist overleggen.

De ovenschotel gedurende 30 minuten in een op 200°C voorverwarmde oven plaatsen.

Even laten afkoelen en met het grof gesneden basilicum bestrooien.

 

Afwerking

Met wat brood lauw serveren.

Variant voor vulling: knoflook, gehalveerde kerstomaatjes, mozzarella, olijfolie, oregano, ansjovisfilet en versgemalen peper.

Variant voor de vulling: tonijn, scheutje witte wijn, enkele olijven, kappertjes en Italiaanse kruidenmix.