Lasagne Bolognese

Niets gaat boven zelfgemaakte lasagne. Ik ga uit van een kilo gehakt en stem daar de hoeveelheid saus op af.
Ik voorzie dat ik voldoende kommetjes heb en vul ze  tot de saus
op is. Wat we niet de dag zelf opeten, gaat de diepvries in. Ik baseer
me op m’n basis tomatensaus, maar ga net iets anders kruiden.

Ingrediënten

  • lasagnebladen
  • 1 kilo gehakt (gekruid met peper en wat muskaatnoot)
  • tomatensaus (enkele sjalotjes, 1200 gr tomaten, ketchup, saus
    anglaise, tomatenconcentre, blokje rundsbouillon, tijm, laurier,
    tabasco, peper, provencaalse kruiden, 2 teentjes look)
  • 1000
    ml bechamelsaus (zie sauzen)
  • gemalen parmesaan
  • geraspte gruyèrekaas

Bereiding

Ik begin met de tomatensaus klaar te maken, vervolgens bak ik het gehakt en voeg het bij de tomatensaus.

Terwijl de tomatensaus op een zacht vuurtje suddert, maak ik de bechamelsaus.

Nu gaan we op zoek naar ovenschotels.

Eerst vetten we de schotel in met een beetje olijfolie.

We starten met een laag lasagnebladen. Giet er wat bolognese-saus over.
Strooi er wat parmesaan over en dan een laagje bechamel-saus.

Nu leggen we er opnieuw een laagje lasagnebladen over. We herhalen de
stappen tot de schotel bijna vol is. Eindig met een lasagneblad en giet
er nog een restje saus en bechamel op.

Bedek met de gerapste gruyère.

Bak de lasagne gedurende 30 à 35 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C.

4 thoughts on “Lasagne Bolognese”

  1. Een prima recept, ik zou er nog spinazie onder doen, maar de vraag is: Wat met de lasagne-bladen? Worden die vooraf (half)-gekookt of gaan ze er zo in?
    Ik lees dat in uw geval ze er zo in gaan, maar de meeste recepten geven voorgekookte bladen aan.
    Met name P. Huysentruyt zegt dan weer dat de bladen nooit vooraf gekookt mogen worden.
    Ik vraag me overigens af of het veel verschil zou maken, alleen meer werk door vooraf te koken.
    Groetjes, Floor.

  2. Dag Floor,

    Dat kan je inderdaad doen. Maar zelf verkies ik spinazie toe te voegen als ik een lasagne met zalm maak en niet met gehakt. Dit recept vind je hier.

    In verband met de lasagnebladen: Ik kook de bladen niet vooraf. Mijn ervaring is dat als ze met voldoende saus overgoten zijn ze vanzelf goed gaar worden. Dat bespaart ons een beetje tijd…

    Groeten,
    Leen.

  3. Wij willen voor 18 personen Lasange Maken.
    Hoe doen we dat.

    KokoLoloNonoSoso

Comments are closed.