Zalmmousse


Een luchtig en smakelijk hapje of voorgerechtje. Valt bij iedereen in de smaak!

Ingrediënten

  • ±250 gr verse zalm
  • 250 ml slagroom
  • mayonaise van 1 ei en 250 ml slaolie
  • 1 zakje gelatine in poeder
  • 2 sjalotten
  • 1 doosje tomatenconcentre
  • 1 soeplepel gehakte peterselie
  • 1 soeplepel citroensap
  • 1 soeplepel wijnazijn
  • kruiden: cayennepeper, paprika en pezo

Bereiding

Pocheer de zalm, laat uitlekken, verwijder vel en graten.

Doe de zalm in een kom en voeg de andere ingrediënten toe, de gelatine opgelost in water als laatste. Mix met een soepmixer.

Klop de slagroom op en spatel deze onder het mengsel.

Giet in een cakevorm en laat minstens 24 uur opstijven in de koelkast.

Afwerking

Heel lekker op toast als aperitiefhapje, ofwel als voorgerecht op een warmte toast met een schijfje citroen, tomaat en cresson.

Smakelijk!